DTC

Classic Race Aarhus

Løbet er afsluttet
15-17 maj 2020
weather icon

Mindeparken, Aarhus

Hvert forår drager 300 moderne og historiske racerbiler fra ind- og udland til nordeuropas smukkeste kulturhistoriske racerbane for at deltage i det berømte løb rundt om Mindeparken i Aarhus. Det er et historisk løb, hvor den sagnomspundne Formel 1 klasse, inklusiv unikke racerbiler fra historiebøgerne er bredt repræsenteret ved Classic Race Aarhus. Derudover deltager der også biler fra 1930’erne og til i dag, f.eks. biler fra diverse løb såsom Le Mans og Can Am såvel som adskillige racerbiler fra den danske motorsports guldalder.


Kronjuvelen til dette street car løb er dog de knurrende biler fra Danish Thundersport Championship (DTC). Så gør dig klar til spændende action og benhårde fights, når de bedste danske kørere kæmper om en af sæsonens mest prestigefyldte sejre.

Banen

Video af banen
retning
med uret
længde
2600 m
sving
7

Sving Start

From the starting point on Strandvejen the drivers cannot see the end of the long side - it is wide, but has a right-hand turn after the starting line. The fastest cars are approaching speeds of 200 km/h at the end of this side!

Sving Hårnålen

Right after the path's fastest and straightest part, the slowest and narrowest swing combination follows: The hairpin.

Sving Oddervej

The exit from the Hairpin turn is extremely important, as it leads to the long stretch of ascent up Oddervej. The section here offers acceleration duels and motor roar worth all the money.

Sving Kongevejen

Kongevejen represents the green section of the race with Marselisborg Castle on the left. The width is limited by trees on both sides, but there is just room to overtake. Without the harassment, right before the roundabout.

Sving The roundabout

The swing combination is very difficult, and especially the exit is very tedious both with its small bumps in the road and the negative slope.

Sving Carl Nielsens Vej

Here it goes strong: It goes downhill and under the beautiful trellis of green trees, the cars often lie like pearls on a string, but many make an overtake attempt here.

Sving Aros Forsikring

It is not so much the entrance, but the exit of the swing, which is important. With maximum speed out of the swing, you have the rest of Strandvejen to accelerate further on.

Tidsplan

Tidsplanen er ikke klar endnu.